Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Hükümet terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hükümet nedir? Hükümet ne demek? Hükümet hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hükümet Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Hükümet:
Parlamento tarafından onaylanan ve yürütme işlevini gören organ hükümettir. Yani hükümet, devletin kullandığı yasama, yürütme, yargı yetkilerinden yürütme yetkisini kullanan organdır.
Demokrasilerde hükümet, başbakan ve bakanlar kurulundan oluşur ve yaptıkları çalışmalar parlamento tarafından denetlenir.
Tarih Terimi Olarak Hükümet:
Bir ülkenin siyasetini belirleyen ve bu siyasete göre devlete yön veren kuruldur. Meşru hükümetler ulusal iradeyle onaylanan (meclisten güven oyu alan) hükümetlerdir.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hükümet:
Bir devletin yürütme kurumu.
Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Hükümet:
Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanının atadığı bir Başbakanca TBMM üyeleri ya da üye olmasa da milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından belirlenen ve Cumhurbaşkanınca atanan bakanlardan oluşan, devletin her alandaki siyasetini belirleyip uygulamakla görevli en üst yürütme kuruludur.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
İbadet: Tanrı'ya inananların Tanrı'nın buyruklarına uygun olarak yaptıkları tapınmalardır.
İç Gözlem (İçe Bakış): Bir uyarıcının etkisiyle bireyin yaşadığı duyguları kendi ağzından anlatmasıdır.
İçgüdü: Öğrenilmeden yapılan, niçin yapıldığının bilincinde olunmayan, türün tüm bireylerinde bulunan kalıtsal davranışlara içgüdü denir.
İdealizm: 1. Gerçekte var olan düşünce ve ruhtur. Madde, düşünce ve ruhun ürünüdür.
2. Gerçekliği tasarım (idea) ve ülkülere (ideal) göre biçimlendirmek isteyen görüş. Varlığın maddi cinsten olmadığını savunan görüş.
3. Var olan her şeyi düşünceye bağlayan, düşünce dışında nesnel bir gerçekliğin var olduğunu kabul etmeyen felsefe öğretisi.
İdiot (Aptal): Yaklaşık 0 - 19 zeka bölümüne sahip insanlardır. Bunlar sürekli bakıma muhtaçtırlar. Kendi başlarına hiçbir gereksinimlerini karşılayamazlar. İleri yaşlarda bile yaklaşık 1 - 2 yaş grubundaki çocukların düzeyinde davranırlar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü