Güncel İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük terimleri sözlüğümüzde Hurafe terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hurafe nedir? Hurafe ne demek? Hurafe hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hurafe Terimi Hakkında Bilgiler
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Hurafe:
Dine sonradan girmiş yanlış inanç.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hurâfe:
Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.
Tarih Terimi Olarak Hurafe:
Dine sonradan girmiş yanlış inanç.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Hurafe:
1. Batıl dinlerden ve halk arasında uydurulan masallardan kalma aslı esası olmayan inanışlar. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetiyle çatışma hâlinde olan her türlü düşünce, inanç, davranış ve bidat.
2. Dine sonradan girmiş yanlış, batıl inanç.
Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri
İdadi: Osmanlı Devleti'nde aşağı yukarı lise derecesinde okullara verilen adı.
İdeoloji: Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dini, moral, estetik düşünceler bütünü.
İhlal: Bozma, zarar verme. Yasa ve düzene uymama.
İhtilal: 1- Bir ülkenin, siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini değiştirmek amacıyla kanunlara uymaksızın cebir ve kuvvet kullanarak yapılan geniş halk hareketi. Devrim.
2- Büyük ve ani değişiklik, bir memleketin siyasi yapısını güç kullanarak ortadan kaldırma ve onun yerine yeni düzeni, gene kuvvete dayanarak yerleştirme.
3- Bir devletin siyasi teşkilatını, kanuni şekillere riayet etmeden değiştirmek üzere zorla yapılan halk hareketidir.
İkmal: Eksik bir şeyi tamamlama, daha iyi duruma getirme, bütünleme.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü