Güncel Balistik terimleri sözlüğümüzde İç Balistik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İç Balistik nedir? İç Balistik ne demek? İç Balistik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İç Balistik Terimi Hakkında Bilgiler
Balistik Terimi Olarak İç Balistik:
İç balistik, fişekte bulunan sevk barutunun yanmaya başlamasından, mermi çekirdeğinin namluyu terk edinceye kadar geçen süre içerisinde, fişek yatağı ve namluda meydana gelen olayları (basınç-ısı değişimleri, mermi çekirdeğinin namlu içerisindeki hızı ve ivmesi vb.) inceleyen bilim dalı.
Benzer Balistik Terimleri
Balistik Biliminin Alt Bilim Dalları: -İç Balistik
-Dış Balistik
-Hedef Balistik
-Adli Balistik
Balistik Bilimi: Fişeğin ateşlenmesiyle; yanma odasında (fişek yatağı) ve namluda meydana gelen basınç - ısı değişimlerini, mermi çekirdeğinin namlu içerisindeki ivmeli hareketini, mermi çekirdeğinin havadaki hareketini, mermi çekirdeğinin hedef üzerindeki etkilerini inceleyen bilim dalı.
Balistik: Fransızca balistique sözcüğünden gelen bir kelime olup, uzaya fırlatılan cisimlerin, özellikle mermilerin gerek bir silahın içindeki gerekse dışındaki devinimlerini ve hedef üzerindeki etkisini inceleyen bilimdir. Bir başka deyişle, mermilerin itme kuvveti, uçuşu ve çarpma etkisini inceleyen bir bilimdir.
Mermi çekirdeği üzerindeki fiziksel değişimleri inceleyerek merminin çıktığı silahın tanımlanmasını sağlayan işlem. (TDK)
Ateşli Silah: Barut gaz basıncının etkisi ile mermi veya mermi çekirdeği adı verilen özel şekil ve nitelikteki maddeleri uzak mesafelere atan büyük toplardan, tüfek, av tüfeği ve tabancaya kadar çeşitli tür ve boyutta silahları kapsar. dersimiz.com
Bir başka deyişle, mekanik bir kuvvetle, içerisinde bulunan sert cisimleri belirli mesafelere kadar ulaştıran ve orada bu sert cisme bir iş gördüren aletlere ateşli silah denir.
Tam Otomatik Silah: Tetiğin çekili tutulduğunda sürekli atış yapabilen ateşli yivli silahlardır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Balistik Terimleri Sözlüğü