Güncel Tiyatro terimleri sözlüğümüzde İç Monolog terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İç Monolog nedir? İç Monolog ne demek? İç Monolog hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İç Monolog Terimi Hakkında Bilgiler
Tiyatro Terimi Olarak İç Monolog:
Bir oyuncunun sahnede konuşmasına karşın,düşündüklerini ve ruh durumunu seyirciye duyurması.
Benzer Tiyatro Terimleri
İmgelem: Stanislavski oyunculuk dizgesinde,oyuncunun,bir yapıtın öyküsünü sanatsal bir yolda sahne gerçeğine çevirmesinde başvurduğu varsayma işlemi. Oyuncunun sözcükler ardında yatan alt metni bulmak için başvurduğu imgelem. İmgelem bir oyuncunun uygulayım aracıdır.
Japon Tiyatrosu: Belli bir estetik uzaklık uygulayımı ile oynanan oyunları kapsayan bu tiyatro,tiyatralliği sağlayacak tüm öğelerden yararlanır. Bu tiyatroda, müzik, dans, ezgi, sözsüz oyun, maske, giysi önemlidir. Batı tiyatrosu Japon tiyatrosundan Çiçek Yolu'nu ve döner sahneyi almıştır. Çiçek yolu, sahneden salonun arkasına dek uzanan ve seyirci yerlerinin ortasından geçen bir oyun alanıdır; seyircinin arasında duran bir köprü gibidir.
Jelatin Süzgeç: Işıldakların önüne konulan renkli, yanmaz jelatin süzgeç. Sahne ışıklandırması, renklendirmede ve atmosfer yaratmada kullanılır.
Jön Prömiye: Genç erkek kahraman; aşık tipi. Fransızca'dan gelen bu sözcük en çok Türk doğaçlama tiyatrosu sanatçıları tarafından kullanılmıştır.
Kaba Güldürü: Kalın çizgili, kaba esprilere ve hareketlere dayandırılarak, salt eğlence amacıyla geliştirilen güldürü.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü