Eğitim Sitesi

İçtihad (Öğreti) Nedir? İçtihad (Öğreti) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde İçtihad (Öğreti) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İçtihad (Öğreti) nedir? İçtihad (Öğreti) ne demek? İçtihad (Öğreti) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İçtihad (Öğreti) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İçtihad (Öğreti):

Uygulanacak kuralın yasada ya da örf ve adet hukukunda açıkça ve hiç bir kuşkuya yer bırakmayacak biçimde bulunmadığı durumlarda yargıcın ya da hukukçunun görüşünden doğan, yargı kuralı değerindeki sonuçtur.


Benzer Tarih Terimleri

İdadi: Bugünkü liselere denk olan, 1883 yılında açılan ve öğrencileri yüksek öğrenime hazırlayan okuldur. Buraya girebilmek için ortaokul dengi bir okul olan rüştiyeyi bitirmek gerekliydi. Meşrutiyetin ikinci kez ilanından sonra adı sultani olarak değiştirilmiştir.

İdeoloji: Düşünbilimsel, toplumsal ya da siyasal bir öğreti oluşturan, ülkü olarak da benimsenebilen, kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünüdür.

İdol: Tarih öncesi ve İlkçağda tanrılara adak olarak su nulan taş, seramik bazen de kemikten yapılmış, tanrı veya tanrıça heykelcikleridir. Ana tanrıçayı temsil eden idoller iri kalçalı, iri göğüslü veya çok göğüslüdür.

İğ: Ağaçtan yapılmış, pamuk, yün ve benzeri şeyleri eğirmekte kullanılan, ortası şişkin, iki ucu sivri bir araç.

İki Meclisli Sistem: Yasama organının iki meclisten oluştuğu devlet sistemir. İngiliz parlamentosunda soylularla din adamlarının halktan ayrı toplanmaları isteğinden kaynaklanmıştır. Yasaların çıkarılmasının aceleye getirilmesinin ve denetimsiz demokrasinin sakıncalarına karşı bir güvence oluşturduğu ileri sürülür.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü