Eğitim Sitesi

İdeoloji Nedir? İdeoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde İdeoloji terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İdeoloji nedir? İdeoloji ne demek? İdeoloji hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İdeoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İdeoloji:

1- Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.

2- Belli bir toplumdan en genel olarak toplumlara kadar uzanan bölümdeki tüm yapılar hakkında birbiriyle tümüyle tutarlı bilgi ve inançlardan oluşan düşünce sistemi.


Tarih Terimi Olarak İdeoloji:

Düşünbilimsel, toplumsal ya da siyasal bir öğreti oluşturan, ülkü olarak da benimsenebilen, kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünüdür.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İdeoloji:

Siyasal veya toplumsal öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak İdeoloji:

Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dini, moral, estetik düşünceler bütünü.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak İdeoloji:

Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükûmetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî ve estetik düşünceler bütünü.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

İhlal: 1- Bozma, zarar verme.

2- Yasa ve düzene uymama.

İkametgâh: Yerleşme yeri, yerleşke.

İlke: Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip.

İmalat: Ham madde işlenerek yapılan her türlü mal. İşlenerek yapılan üretim.

İmgelem: Dış varlıkları zihinde canlandırma yetisi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü