Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde İdeoloji terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İdeoloji nedir? İdeoloji ne demek? İdeoloji hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İdeoloji Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İdeoloji:
Siyasal veya toplumsal öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.
Tarih Terimi Olarak İdeoloji:
Düşünbilimsel, toplumsal ya da siyasal bir öğreti oluşturan, ülkü olarak da benimsenebilen, kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünüdür.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İdeoloji:
1- Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.
2- Belli bir toplumdan en genel olarak toplumlara kadar uzanan bölümdeki tüm yapılar hakkında birbiriyle tümüyle tutarlı bilgi ve inançlardan oluşan düşünce sistemi.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak İdeoloji:
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dini, moral, estetik düşünceler bütünü.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak İdeoloji:
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükûmetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî ve estetik düşünceler bütünü.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
İlhak: Egemenliği altına alma.
İnsan Hakları: Kişinin sadece insan olması nedeniyle sahip olduğu haklar.
İstikbal: Gelecek.
İtilaf: Birleşme, birlik kurma, bir olma.
Kagir: Taş veya tuğladan yapılmış olan yapı kagir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü