Eğitim Sitesi

İhtilal Nedir? İhtilal Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde İhtilal terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İhtilal nedir? İhtilal ne demek? İhtilal hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İhtilal Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İhtilal:

Bir ülkenin siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini değiştirmek amacıyla kanunlara uymaksızın cebir ve kuvvet kullanarak yapılan geniş halk hareketi, devrim.


Tarih Terimi Olarak İhtilal:

Bir devletin ekonomik, sosyal ve politik yapısını birden bire değiştirmek için çıkan zorlayıcı bir eylem. Ayaklanma, devlete isyan. Bozukluk, karışıklık.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak İhtilal:

1- Bir ülkenin, siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini değiştirmek amacıyla kanunlara uymaksızın cebir ve kuvvet kullanarak yapılan geniş halk hareketi. Devrim.

2- Büyük ve ani değişiklik, bir memleketin siyasi yapısını güç kullanarak ortadan kaldırma ve onun yerine yeni düzeni, gene kuvvete dayanarak yerleştirme.

3- Bir devletin siyasi teşkilatını, kanuni şekillere riayet etmeden değiştirmek üzere zorla yapılan halk hareketidir.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak İhtilal:

Bir ülkenin siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini değiştirmek amacıyla kanunlara uymaksızın cebir ve kuvvet kullanarak yapılan geniş halk hareketi, devrim.


Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

İklim: Yeryüzünün herhangi bir yerinde sıcaklık, nem, yağış, basınç, rüzgâr ve bulutluluk gibi hava olaylarının mevsimlik, yıllık gidişlerinin uzun yıllar boyunca gösterdikleri ortalama duruma iklim denir. Bu ortalama durum uzun yıllar içinde çok büyük değişikliğe uğramaz. Örnek: Karasal İklim Tipi

İttifak: Devletlerin, çıkarlarını korumak amacıyla bir araya gelmeleri. Anlaşma, uyuşma, bağlaşma.

Jeoloji: Yer yapısını inceleyen bilim, yer bilimi.

Kargı: Silah olarak kullanılan, ucu sivri ve demirli uzun mızrak.

Koloni: 1. Bir devletin kendi ülkesinin sınırları dışında egemenlik kurarak yönettiği ekonomik veya siyasal çıkarlar sağladığı ülke, sömürülen ülke.

2. Göçmen topluluğu veya bu topluluğun yerleştiği yer.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü