Eğitim Sitesi

İkincil Kaynaklar Nedir? İkincil Kaynaklar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde İkincil Kaynaklar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İkincil Kaynaklar nedir? İkincil Kaynaklar ne demek? İkincil Kaynaklar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İkincil Kaynaklar Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak İkincil Kaynaklar:

Birincil kaynakları analiz eden kitap ve dergi makalesi gibi kaynaklardır. İkincil kaynaklar, genellikle tarihi yazmalar ya da günlükler gibi doküman veya orijinal araştırmalarda bulunan veri veya kanıtın değerlendirmesini veya yorumunu yaparlar.


Benzer Kütüphanecilik Terimleri

İşlemdeki Malzeme (In-process material): Kataloglanma, etiketlenme/ numaralanma gibi teknik işlemlerden geçmekte olan, yeni edinilmiş kütüphane malzemesi. Bu tür malzemeyi talep eden okurlar ödünç verme bölümüne başvurabilirler.

ISBN (Uluslararası Standart Kitap Numarası): Bir kitabın yayınlanmadan önce belirli bir basımına verilen 10 haneli özel kod. 1 Ocak 2007’den beri Uluslararası Standart Kitap Numaraları 13 haneden oluşmaktadır.

ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası): Bir yayın dizisinin belirli bir başlığına (bir dergiye) verilen 8 haneli özel kod.

ILL (Kütüphanelerarası Kitap Ödünç Alma): Kullanıcının ihtiyacı olan ve kütüphane sisteminde bulunmayan kaynakları diğer kütüphanelerden sağlama hizmeti.

Haftalık: Haftada bir yayınlanan. Ayrıca haftada bir yayınlanan süreli yayın olarak da adlandırılır. Birçok haber magazini ve bazı gazeteler haftalık yayımlanmaktadır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü