Eğitim Sitesi

İkincil Renkler Sistemi Nedir? İkincil Renkler Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Haritacılık (Kartografya) terimleri sözlüğümüzde İkincil Renkler Sistemi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İkincil Renkler Sistemi nedir? İkincil Renkler Sistemi ne demek? İkincil Renkler Sistemi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İkincil Renkler Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak İkincil Renkler Sistemi:

Tüm renklerin camgöbeği, morumsu kırmızı ve sarı renklerin birleşimi ile elde edilebileceği ilkesine dayanan, basım işlerinde ve renkli fotoğrafçılıkta kullanılan renk sistemi, çıkarmalı renkler sistemi.


Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

İndentifikasyon: Fotogrametrik kadastro çalışmalarında daha sonraki stereo değerlendirmede kullanılmak üzere arazide taşınmaz mal sınırlarının büyütülmüş hava fotoğrafları üzerinde gösterilmesi işi.

İzdüşüm Denklemi: Üzerinde nesne noktası, izdüşüm merkezi ve fotoğraf noktası bulunan, izdüşüm doğrusunun denklemi.

İzdüşüm Merkezi: Tüm ışınların üzerindeki geçtiği varsayılan, kamera optik sisteminin merkezi olan nokta, projeksiyon merkezi.

Jeoid Yüzeyi: Ortalama deniz düzeyine karşılık gelen karalar altında da devam ettiği varsayılan yer yüzeyi.

Kabartı Ötelemesi: Nesneler ve nesne haritaları arasındaki yükseklik farkları nedeniyle, hava fotoğraflarında ve uydu görüntülerinde, merkezsel izdüşümde olması gereken konumdan farklı yerde oluşması, yükseklik farkından ileri gelen öteleme.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü