Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde İlim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İlim nedir? İlim ne demek? İlim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İlim Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İlim:
Allah'ın Subûtî Sıfatı. Bilmek demektir. Allah her şeyi bilendir. Olanı ve olacağı, gizliyi ve açığı bilir. Allah'ın bilgisi diğer varlıkların bilgisine benzemez, artmaz ve eksilmez. O her şeyi ezelî ilmiyle bilir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Semi: Allah'ın Subûtî Sıfatı. İşitmek demektir. Allah işitendir. Gizli, açık söylenen her şeyi Allah duyar. Allah'ın bir şeyi duyması, ikinci bir şeyi işitmesine engel değildir. Allah işitmek için herhangi bir vasıtaya ihtiyaç duymaz.
Hayat: Allah'ın Subûtî Sıfatı. Diri ve canlı olmak demektir. Yüce Allah diridir ve canlıdır. Allah ezelî ve ebedî bir hayata sahiptir.
Kudret: Allah'ın Subûtî Sıfatı. Gücü yetmek demektir. Allah sonsuz güç sahibidir. Kudret sıfatının zıddı olan acizlik, Allah hakkında düşünülemez. Evrende her şey Allah’ın güç ve kudretiyle olmaktadır.
Meleklerin Özellikleri: - Melekler nurdan yaratılmışlardır.
- Meleklerin yeme, içme, uyuma, yorulma ve cinsiyet gibi insana ait özellikleri yoktur.
- Allah'a itaat ve kullukla meşgul olurlar.
- Asla günah işlemezler,
- Hangi iş için yaratılmışlar ise o işi yaparlar.
- Melekler gözle görünmezler.
Seyr-i Sülük: Allah'a ulaşmak için yapılan manevi yolculuk.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü