Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde İmmoralizm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İmmoralizm nedir? İmmoralizm ne demek? İmmoralizm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İmmoralizm Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İmmoralizm:
Ahlakın dışlandığı bu felsefi anlayışın en önemli temsilcisi Friedrich Nietzsche'dir. Nietzsche'ye göre iki tür ahlak anlayışı vardır. Her şeye boyun eğen, zamanının ahlak anlayışına körü körüne inanan "sürü insan" ın ahlakı "köle ahlakı" dır. "Güç iradesi" ni simgeleyen "üst insan", "köle ahlakını" yıkıp yerine "efendi ahlakı" nı koymalıdır. "İyi" ve "kötü" ile uğraşmak yerine "güce" dayanan bir ahlak anlayışı oluşturulmalıdır.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
İndeterminizm: Bu görüşe göre, insan ahlaki eylemleri ile ilgili kararları özgürce belirler.
İşleve Takılma: Nesneleri belli işlevlerinin dışında kullanmamak. Örneğin, su motoru su pompalamak için kullanılır. Ancak, Anadolu'nun birçok yerinde su motorundan traktör kadar hız yapan "tak tak" adlı bir taşım aracı geliştirilmiştir. Bunu ilk yapan usta, su motorunun belli işlevine (su pompalama) takılmadığından yaratıcı düşünmeyi ortaya koyabilmiştir.
Kalite: Bir malın ihtiyacı gideren mallara göre daha kullanışlı olmasıdır.
Kapitalist Devlet: Üretim araçlarının (fabrika, tarla, maden ocağı, iş atölyesi gibi) mülkiyet hakkının kişi ya da kişilerin elinde bulunduğu, dolayısı ile üretimde kişi ya da kişilerin oluşturduğu kurumların öncelikle etkili olduğu devlet biçimidir.
Karakter: Kişiliğin, topluma ve toplumsal değer yargılarına, toplumun da bireye verilmiş olduğu değere göre ortaya çıkan yanıdır. Özellikle de içinde yaşanılan toplumun değer yargılarından, eğitim anlayışından, sosyo-ekonomik özelliklerinden etkilenerek biçimlenir. Örneğin, dürüstlük, yalancılık, yardımseverlik, yurtseverlik, zalimlik ağırlıklı olarak karakter özellikleridir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü