Eğitim Sitesi

İncil Nedir? İncil Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde İncil terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İncil nedir? İncil ne demek? İncil hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İncil Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İncil:

İsa Peygamber'e indirilen, "Yeni Ahit" olarak da bilinen, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna adlı azizler tarafından ayrı ayrı derlenip düzenlenen, içinde Hz. İsa'nın yaşamı, yasa ve öğretisi bulunan kutsal kitaptır. Sözlük anlamı "muci-ze"dir. İlk İncil Yunanca olup, Latince olanları yaygındır.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İncil:

Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği kutsal kitabın Kuran-ı Kerim'deki ismi İncil'dir. İncil, kelime olarak iyi haber, müjde anlamına gelir. Tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi İncil de İsa peygambere vahiy ile indirilmiştir. Ama günümüzdeki İncil, Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği İncil değildir. İnsanların yazdığı, içinde doğru olan ya da olmayan birçok bilginin, kulaktan kulağa aktarılmış hikâyelerin, çeşitli görüşlerin bulunduğu bir kitaptır.


Benzer Tarih Terimleri

İngiliz Muhipleri Derneği: Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra İstanbul'da kurulan, Anlaşma Devletleri ile işbirliği içerisinde bulunarak Anadolu Hareketi'ne karşı en fazla zarar veren örgütlerdendir. İngiliz gizli haber alma örgütü tarafından kurdurulan bu cemiyetin en tanınmış üyeleri Vahidettin ve Damat Ferit'tir.

İnsan Bilimi (Antropoloji): İnsanın kökenini biyolojik yapısını, vücut özelliklerini, kültürlerini, toplumsal davranışlarını ve bunların gelişimini, değişimini konu edinen, kendine özgü yöntemlerle bunları inceleyen bilimdir.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi: İlk örneği 1688 yılında, İngiliz parlamentosu tarafından''İngiliz Yurttaşlık Hakları" bildirisi adıyla yayınlanmıştır. Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında 1776'da ve Fransız Devrimi sırasında 1789'da yayınlanmış ve getirdiği kurallar nedeniyle evrensel olduğu kabul edilen bildirilerde bu adı taşır. Bu bildirilerin en önemli hükümleri özet olarak şunlardır;
1) İnsanlar hakları bakımından özgür ve eşit doğarlar ve öyle yaşarlar.
2) Her siyasal topluluğun amacı insan haklarını korumaktır. Bu haklar özgürlük, mülkiyet güvenlik ve baskıya karşı direnmektir.
3) Özgürlük, başkalarına zarar vermeden her şeyi yapabilmektir.
4) Egemenlik ulusundur. Hiçbir kişi ve kuruluş ulusça verilmeyen bir egemenliği kullanamaz.
5) Özgürlüklerin sınırı ancak yasayla belirlenir.

İrade: Padişahın emri ve fermanının istediğidir.

İrad-I Cedit: Osmanlı padişahı III. Selim Dönemi'nde kurulan Nizam-ı Cedit ordusunun masraflarını karşılamak amacıyla 1792 yılında oluşturulan hazinedir. 1807 yılında Kabakçı Mustafa Ayaklanması'yla III. Selim tahttan indirilerek öldürülmüş, bu hazine de kapatılmıştır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü