Eğitim Sitesi

İndikatör Nedir? İndikatör Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde İndikatör terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İndikatör nedir? İndikatör ne demek? İndikatör hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İndikatör Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak İndikatör:

1. Herhangi bir maddenin test edilen ortamda varlığını gösteren ayıraç.

2. Belirleyici. Bazı durumlara karşı hassasiyet göstererek ya da cevap oluşturarak, o durumlar hakkında ipucu veren.


Kimya Terimi Olarak İndikatör:

1. Asit formundan baz formuna geçerken renk değiştiren madde.

2. Hem asitlerin hem de bazların ayıraçaları. Bakınız: Ayıraç.

3. Titrasyon sırasında çözeltideki derişim değişikliklerine göre renk vererek eşdeğerlik noktasına gelindiğini belli eden organik kökenli boyalardır.


Benzer Biyoloji Terimleri

İzomer: Kapalı formülleri aynı, açık formülleri farklı olan moleküller.

Kolloit: Asılı kalan kabarcık büyüklüğü 1-100 mμ (milimikron) olan heterojen karışım.

Komünite: Belirli bir alanda karşılıklı ilişkiler içinde yaşayan çeşitli bitki ve hayvan türlerinin oluşturduğu topluluk. Bir alanda yaşayan popülasyonlar topluluğudur.

Bir komünite içerisinde birden fazla tür bulunur. Dolayısıyla komüniteler popülasyonlardan daha büyük canlı topluluklarıdır. Örneğin, Sapanca Gölü'nde bulunan turna balığı popülasyonu ve bu gölde yaşayan kurbağa, bitki, böcek ve bakteri türlerinin oluşturduğu popülasyonların tamamı Sapanca Gölü'nün komünitesini oluşturur. Komüniteler barındırdıkları tür sayısı bakımından farklılık göstermekle birlikte, kutuplardan ekvatora doğru tür zenginliği genellikle artış gösterir. Popülasyonlar biraraya gelerek komüniteyi, komüniteler de cansız çevreyle birlikte ekosistemi oluşturur.

Konukçu canlı: Parazit canlıyı üzerinde barındıran canlı.

Laterit: Sıcak, nemli iklimlerde oluşan, parlak kırmızı veya kahverengiye çalan kırmızı renkli, demir oksit ve alüminyum bakımından zengin toprak.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü