Eğitim Sitesi

İnşallah Nedir? İnşallah Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde İnşallah terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İnşallah nedir? İnşallah ne demek? İnşallah hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İnşallah Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İnşallah:

İnşallah, Allah isterse, Allah dilerse anlamında kullanılan sözdür. Âlemdeki her şey Allah'ın istemesiyle olur. Allah'ın izni olmadan bir karınca yuvasından çıkamaz, bir yaprak yerinden kopup düşemez, güneş doğamaz, rüzgâr çalıları kıpırdatamaz. Kısacası insanın aklına gelebilecek her şey Allah'ın elindedir. O isterse olur, istemezse olmaz. O yüzden Müslümanlar gelecekte yapmak istedikleri şeyler için "Ben falanca işi yapacağım" yerine "İnşallah ben falanca işi yapacağım," derler.


Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

Maşallah: Beğenilen şeyler görüldüğünde söylenilen; "Bu, Allahü teâlânın dilediği ve ihsân ettiği şeydir" mânâsına mübârek bir söz.

Mâlayâni: Dünyâ ve âhirete faydası olmayan iş, boş söz, lüzumsuz şey.

Mazmaza: Abdest ve gusül alırken ağzı su ile yıkamak.

Adab: Adab, edep kelimesinin çoğuludur. Edep, "incelik, kibarlık, iyi davranış" gibi anlamlara gelir. Adab kelimesi dinin gerekli gördüğü ve aklın güzel bulduğu bütün söz ve davranışlardır. Bu kelime, yeme içme adabı, uyuma âdâbı gibi genellikle ... adabı şeklinde kullanılır. Bu durumda kendisinden önce gelen kelimeye ait özel kuralları, incelikleri ve uyulması gereken dinî esasları ifade eder. Her şeyin bir yolu yordamı vardır. İşte adab bu yolu yordamı gösterir.

Ahmed: Ahmed, Peygamberimizin Kur'an-ı Kerim'de zikredilen isimlerinden biridir. Kur'an-ı Kerim'de geçen öteki ismi ise Muhammed'dir. Bu iki isim de "övülmüş" demektir. Peygamber Efendimiz, yaşadığı hayatı, sözleri, ahlakı ve davranışlarıyla övüldüğü için Kur'an-ı Kerim'de Muhammed olarak nitelenmiştir. Kendisinden önceki peygamberlerden ve insanlardan çok daha fazla övüldüğü için de Ahmed ismini almıştır. Elbette bu isimleri ona bizzat Allah vermiştir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü