Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde İntifa Hakkı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İntifa Hakkı nedir? İntifa Hakkı ne demek? İntifa Hakkı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İntifa Hakkı Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İntifa Hakkı:
Kullanım hakkıdır.
Hukuk Terimi Olarak İntifa hakkı:
Yararlanma hakkı; başkasına ait bir malda, kullanma ve ürünlerinden yararlanma yetkilerine sahip olmayı içeren irtifak hakkı çeşidi
Hukuk Terimi Olarak İntifa hakkı:
Başkasına ait bir mal (hak) üzerinde, kullanma ve ürünlerinden yararlanma yetkilerine sahip olmayı içeren irtifak hakkı çeşidi.
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak İntifa Hakkı:
Bir maldan tamamıyla yararlanma, onu kullanma hakkıdır.
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
İpotek: Bir borca karşılık herhangi bir gayrimenkulün rehin gösterilmesidir.
İstisna: Vergiye tabi olması gereken bir olayın veya gelirin, ya tamamen yada belli bir miktar yahut oransal olarak hesaplanan kısmının vergi dışı bırakılmasıdır.
Joint Venture: Yerli bir şirketin yabancı bir diğeriyle ortaklık kurmasıdır. Böyle bir ortaklık genellikle her iki taraf için yarı yarıya paylarla gerçekleştirilir. Payların yüzde 40/60 olması da mümkündür. Buna karşılık yerli ortak şirket yönetiminde söz hakkını korur. Özellikle yeni bir coğrafi bölgeye ya da yeni pazara girildiği zaman firmalar tarafından tercih edilir.
Kamu Gelirleri: Devletin kamu harcamalarını karşılamak amacıyla vergi, harç, resim, para cezaları, mülk-teşebbüs gelirleri, borçlanmalar, yardım-bağış, devalüasyondan doğan fark gibi gelirlerden oluşur.
Kamu Giderleri: Geniş anlamda, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının bütçe ödemeleri ile Kamu İktisadi Teşebbüsler (KİT), sosyal sigorta ödemeleri, vergi muaflık ve istisnaları ve özel kişilere yapılan teşvikleri de içerir. Dar anlamda da kamu hizmetlerinin bedeli olarak, devlet ve diğer kamu tüzel kişilerinin (belediye, il özel idaresi gibi) yaptıkları ödemelerdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü