Eğitim Sitesi

IP (Internet Protocol) Nedir? IP (Internet Protocol) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Teknolojik Ürünler terimleri sözlüğümüzde IP (Internet Protocol) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. IP (Internet Protocol) nedir? IP (Internet Protocol) ne demek? IP (Internet Protocol) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

IP (Internet Protocol) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak IP (Internet Protocol):

İnternet Protokolü. İnternet üzerinde veri transferi yapılmasını sağlayan protokol. Paket bazlı bir veri iletim yolu olan IP'de her bir paket İnternet üzerinde farklı yollar izleyebilir. İnternet'e bağlı her terminalin kendisine özel bir IP adresi bulunmak zorundadır.


Bilgisayar Terimi Olarak IP (Internet Protocol):

İnternet'e bağlanan bilgisayarlar için bir standart. İnternet erişimine sahip olan bütün bilgisayarlara, noktalarla birbirinden ayrılan dört rakam grubundan oluşmuş tek bir adres verilir.


Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

ITU (International Telecommunications Union): Uluslararası Telekomünikasyon Birliği. Cenevre'de kabul edilen iletişim standartlarının dünya çapında uygulanabilmesi için çalışan kuruluş. ETSI gibi diğer kuruluşlarla koordine biçimde çalışır.

IVR (Interactive Voice Response): Sesli yanıt sistemi.

Konum Tabanlı Servisler: Cep telefonu kullanıcılarının "neredeyim?" , "yakınımda neler var?" ve "oraya nasıl ulaşırım?" sorularına, coğrafi konum bilgisini kullanıp en uygun cevaplar sunan servislerdir. (Örn: En yakın hastane, haritada göster gibi)

Link: Internet'te, bir kelime, resim veya bilgiden bir başkasına yapılan bağlantı. İletişimde, alıcı ve verici arasındaki bir devre veya iletim yolu ile bunlara ilişkin ekipmanları içeren kanal. Internet' te gezilen sayfaların içersinden bir diğer sayfa ya da siteye geçiş, yönlendirme.

Mpeg (Motion Picture Experts Group): 1988 de kurulan ve ISO'nun himayesinde çalışan, video ve sayısal ses sıkıştırma standartlarını geliştiren grup.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü