Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Isı Yalıtım Malzemeleri terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Isı Yalıtım Malzemeleri nedir? Isı Yalıtım Malzemeleri ne demek? Isı Yalıtım Malzemeleri hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Isı Yalıtım Malzemeleri Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Isı Yalıtım Malzemeleri:
Isı iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ısı yalıtım malzemesi olarak tanımlanır.
- Mineral lifli ısı yalıtımı malzemeleri (Camyünü, Taşyünü vb.)
- Mineral ısı yalıtımı malzemeleri (Genleştirilmiş perlit vb.)
- Sert plastik köpük ısı yalıtımı malzemeleri (Taneli polistren (EPS), Çekme polistren (XPS), Poliüretan vb.)
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Kalkan Duvarı: Tek yüzeyli ve beşik örtüsü çatılarda mahyaya dik doğrultuda çatının iki yanında bulunan, genelde tek yüzeyli çatılar için dik üçgen; beşik örtüsü çatılar için ise ikizkenar üçgen şeklinde duvarlardır.
Kanca/Trifon: Panel tipi kaplamaların çatı konstrüksiyonuna bağlanmasını sağlayan metal çubuk veya uzun vida türü bağlantı elemanlarıdır.
Kaplama Altı Tahtası: Eğimli çatılarda, çatı kaplamasının altında yer alan ve kaplamanın oturtulduğu tahtadır. Bu tahta kaplama, kendisine dik doğrultudaki mertekler üzerine oturtulur, kalınlığı 2,0-2,5 cm; genişliği de yaklaşık 20 cm'dir. Kaplama tahtaları 45 - 50 cm eksen aralıklı olarak tespit edilmiş ve eğilmeye çalışan mertekler üzerine tespit edilirler.
Kiremit: Parçalı çatı kaplama malzemelerini ifade eder, çeşitli kiremitler vardır, bunlar; Beton kiremit, Seramik kiremit, Arduvaz, Metal kiremit, Cam kiremit, Ahşap kiremit vb.
Kil Kiremit: Eğimli çatılarda sürekli olmayan (bindirmeli) kaplama için kullanılan, katkı maddesi kullanılarak veya kullanılmaksızın hazırlanan kilden, şekil verme (çekme ve/veya presleme yolu), kurutma ve pişirilme işlemleri uygulanarak imal edilen çatı kaplama malzemeleridir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü