Eğitim Sitesi

Işık Kirliliği Nedir? Işık Kirliliği Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Işık Kirliliği terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Işık Kirliliği nedir? Işık Kirliliği ne demek? Işık Kirliliği hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Işık Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Işık Kirliliği:

Işığın ihtiyaç sınırları dışında kullanılmasına ışık kirliliği denir. Yanlış zamanda, yanlış yerde ve yanlış miktarda ışık kullanımı ışık kirliliğine neden olur.

Doğal hayat, ışık kirliliğinden olumsuz etkilenmektedir. Hayvanlar, ışık kirliliği nedeniyle göç yollarını şaşırabilmektedir. Yumurtadan çıkan deniz kaplumbağaları, yapay ışıklandırma nedeniyle ışığa doğru yönelmekte, bu nedenle pek çok yavru kaplumbağa denize ulaşamamaktadır.


Benzer Biyoloji Terimleri

Mera: Otlak, meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu ve hayvancılık amacı ile kullanılan alanlara mera denir.

Endemik Türler: Yeryüzünün sınırlı coğrafi bölgelerinde yayılış gösteren türlere endemik türler denir.

Gen Merkezi: Türlerin ilk olarak ortaya çıktığı ve yayıldığı bölgelere gen merkezi denir. Buğdayın gen merkezi ülkemizdir. Sülün ve alageyiğin ana vatanı Anadolu'dur.

Gen Bankası: Nadir rastlanan bitki ve hayvanları koruma amaçlı kurulan birimlere gen bankası denir.

İnversiyon: Kromozomdan kopan bir parçanın 180⁰ ters dönerek tekrar aynı kromozoma bağlanması şeklinde görülen kromozom anomalilerine inversiyon denir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü