Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde İsis terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İsis nedir? İsis ne demek? İsis hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İsis Terimi Hakkında Bilgiler
Arkeoloji Terimi Olarak İsis:
Mısır kökenli tanrıça. Tanrı Osiris'in kız kardeşi ve karısı. İsis aynı zamanda tanrı Horus'un anasıdır. Toprak, toprak ürünleri, tabiatın canlanması-yeşillenmesini, üreme, bolluk ve bereketi, deniz ve yer altı ülkesini ve büyücülüğü sembolize eden tanrıça.
Tarih Terimi Olarak İsis:
Eski Mısır'ın en önemli tanrıçalarından biridir. Ölüm tanrısı Osiris'in karısı, gökyüzü tanrısı Horus'un annesidir. Toprak ve bereket tanrıçasıdır. Başında öküz boynuzları ve Güneş kursu olan bir kadın olarak betimlenmiştir.
Mitoloji Terimi Olarak İsis:
Güneş tanrısı Horos'un annesi.
Benzer Arkeoloji Terimleri
İonia Bölgesi: Antik dönemde Batı Anadolu'da Foça'dan Güllük Körfezi'nin kuzey kısmına kadar olan bölgeye verilen isim.
Karia Bölgesi: Antik dönemde Batı Anadolu'da kıyı kesimde Köyceğiz ve Dalaman (İndus) Çayına uzanan, iç kesimlerde ise Aydın, Muğla ve Denizli-Tavas İlçesini de içine alan bölge.
Kadmos Dağı: Honaz Dağı'nın antik ismi. Mitolojiye göre, Kadmos aynı zamanda toprak ana Gaia'nın titan oğludur.
Klasik Dönem: M.Ö. 480-330 yıllarını içine alan sanatın ulaştığı altın çağı ifade eden dönem. Genellikle, Yunan dehasının en büyük ve en 'saf' ürünlerinin görüldüğü dönem olduğu savunulur.
Kibyra Conventus: Antik dönemde Phrygia Bölgesi kentlerinin bir kısmını da içine alan Kibyratis olarak ta adlandırılan bölge yargı merkezi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü