Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde ISO terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. ISO nedir? ISO ne demek? ISO hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
ISO Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak ISO:
Uluslararası Standartlar Organizasyonu (International Organization for Standardization
Fotoğrafçılık Terimi Olarak ISO:
1- Filmlerin duyarlılığı ile ilgili standartları belirleyen International Standarts Organization'ın kısaltmasıdır. ISO, ASA (American Standarts Association) teriminin yerini almıştır. (International Standard Organisation - Uluslararası Standartlar Organizasyonu)
2- Bir filmin ışığa duyarlılığını gösteren numara serisidir. Kural olarak duyarlılık 25 ile 1600 ISO arasında değişmektedir. Örneğin 200 ISO bir film,
100 ISO bir filmin iki katı hassastır ve bu da ışığa iki kat daha duyarlı olduğu
anlamına gelir. 50 ISO bir film ise 100 ISO filmin yarı hızında olduğu gibi ışığa hassasiyeti de yarısı kadardır.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
ISO 9000: Organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış olan bir standartlar bütünü.
ISO 9001: Kalite Yönetim Sistemlerinin kurulması esnasında uygulanması gereken şartların tanımlandığı ve belgelendirme denetimine tabi olan standarttır. Verilen belgenin adı.
ISO 14000: Zararlı atıkların bertaraf edilmesi, çevreyi kirletmeyen üretim süreçleri ile ilgili standartlar.
Islah Planı: Düzensiz ve sağlıksız bir biçimde oluşmuş yapı topluluklarının veya yerleşme alanlarının, sınırları belli edilmek suretiyle mevcut durumu da dikkate alınarak dengeli, düzenli ve sağlıklı hale getirilmesi amacıyla, halihazır haritalar üzerinde yapılan ve yapılanma şartlarını da belirleyen imar planı.
Jeofizik: Yer kabuğundaki hareketlerin ve oluşumların mekanik olarak incelendiği bilim dalı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü