Eğitim Sitesi

İşveren Kurum/Kuruluş Nedir? İşveren Kurum/Kuruluş Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sunuculuk-Televizyonculuk terimleri sözlüğümüzde İşveren Kurum/Kuruluş terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İşveren Kurum/Kuruluş nedir? İşveren Kurum/Kuruluş ne demek? İşveren Kurum/Kuruluş hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İşveren Kurum/Kuruluş Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak İşveren Kurum/Kuruluş:

1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler.

2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.


Müzik-Dans Terimi Olarak İşveren Kurum/Kuruluş:

Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansal birikimi sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek dansçılar, teknik ve yaratıcı ekip ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.


Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

Kişisel Koruyucu Donanım (KKD): Çalışanı, yürütülen işten kaynaklanan, sağlık ve güvenliği etkileyen bir veya birden fazla riske karşı koruyan, çalışan tarafından giyilen, takılan veya tutulan, bu amaca uygun olarak tasarımı yapılmış tüm alet, araç, gereç ve cihazlar.

Kostüm Görevlisi: Televizyon kanallarında sunucuların giysilerinin yayına hazırlanmasıyla ilgilenen görevli personel.

Lehçe: Bir dilin tarihi, bölgesel, siyasi sebeplerden dolayı ses, yapı ve söz dizimi özellikleriyle ayrılan kolu.

Makyaj: Televizyon programlarındaki görüntülerde yer alan kişilerin, kameralar karşısında daha şık görünmeleri, cilt kusurlarını örtmeleri, ışık yansımasını önlemek ya da oyuncuların, rolünü oynadıkları karaktere benzemeleri için kullanılan her türlü kozmetik malzeme uygulamaları.

Metin: Televizyon ya da radyo yapıtının, sözünü, hikâyesini ve akışını barındıran yazılı materyallerin tümü.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü