Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde İthalat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İthalat nedir? İthalat ne demek? İthalat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İthalat Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak İthalat:
Bir ülkeye, başka bir ülkeden alınan malların tümü, dış alım.
Coğrafya Terimi Olarak İthalat:
Dış alım
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İthalat:
Yurtdışında üretilmiş bir malın, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasına denir. İthalatın diğer bir adı da dışalımdır ve ihracatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.
Konfeksiyon Terimi Olarak İthalat:
Bir ülkeye başka ülkelerden alınan malların tümü, dış alım.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İthalat:
Yurt dışından veya serbest bölgelerden satın alınan malların gümrüklerden girişinin yapılarak millileştirilmesi ve millileştirilen bu malların bedellerinin bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla transfer edilmesidir.
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İthalat:
Bir başka ülkede üretilip ülke içinde satılan mal ya da hizmetler.
Benzer Tarih Terimleri
İttihat(Birleştirme): Dağılmakta olan Osmanlı imparatorluğunun bir arada tutma düşüncesi.
Konfederasyon: Egemenliklerini, hukuk yapılarını, başkanlıklarını ve uluslararası kişiliklerini koruyarak ortak bir amaç için antlaşmayla birleşmiş bağımsız devletlerin oluşturduğu topluluktur.
Katedral: Çok büyük olan kilise.
Koloni: Bir ülkenin sınırları dışında işgal ettiği ve yönettiği yer. Daha çok ticari amaçlıdır. Ticaret yapmak amacıyla oluşturulan merkezler.
Manda: 1- Yabancı bir devletin güdümü altına girmek, egemenlik kaybı.
2- Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra bazı az gelişmiş ülkeleri kendi kendilerini yönetecek seviyeye gelinceye kadar Milletler Cemiyeti adına yönetmek için bir büyük devlete verilen vekillik.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü