Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde İthalat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İthalat nedir? İthalat ne demek? İthalat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İthalat Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İthalat:
Bir başka ülkede üretilip ülke içinde satılan mal ya da hizmetler.
Coğrafya Terimi Olarak İthalat:
Dış alım
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İthalat:
Yurtdışında üretilmiş bir malın, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasına denir. İthalatın diğer bir adı da dışalımdır ve ihracatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.
Tarih Terimi Olarak İthalat:
Bir ülkeye, başka bir ülkeden alınan malların tümü, dış alım.
Konfeksiyon Terimi Olarak İthalat:
Bir ülkeye başka ülkelerden alınan malların tümü, dış alım.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İthalat:
Yurt dışından veya serbest bölgelerden satın alınan malların gümrüklerden girişinin yapılarak millileştirilmesi ve millileştirilen bu malların bedellerinin bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla transfer edilmesidir.
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
Kapitalizm: Üretim araçlarının bireylerin elinde olduğu ve onlar tarafından kontrol edildiği, rekabetin ve kar elde etme dürtüsünün öne çıktığı ekonomik sistem.
Kar Payı: Hisse senetlerinden elde edilen kar; genellikle pay sahiplerine hisseleri oranında ödenen karı gösterir.
Karma Ekonomi: Üretim, tüketim, yatırım ve tasarrufların belirlenmesinde hem hükümetin hem de özel teşebbüslerin önemli rol oynadıkları ekonomik sistem.
Karşılıklı Fon: Sürekli olarak yeni hisse senetleri sunan ve talep edildiğinde bunları tekrar alan ve sermayesini diğer şirketlere ait çeşitli hisse senetlerine ve bonolara yatırım yapmak için kullanan yatırım şirketi. Bireylerden toplanan para onlar adına çeşitli hisse senedi portföylerine yatırılır.
Maliye Politikası: Hükümetlerin tam istihdamı ve enflasyonsuz ekonomiyi başarmak amacıyla harcama ve vergi toplama konularında verdiği kararlar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü