Güncel Fotoğrafçılık terimleri sözlüğümüzde İzleyici Otofokus terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İzleyici Otofokus nedir? İzleyici Otofokus ne demek? İzleyici Otofokus hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İzleyici Otofokus Terimi Hakkında Bilgiler
Fotoğrafçılık Terimi Olarak İzleyici Otofokus:
Bu son kuşak otofokus sistemi ile hareket halindeki bir obje izlenebilmektedir. Deklanşöre basma anı ile makinenin tepki vermesi arasında belirli bir gecikme olduğundan, bu sistem objenin bulunacağı yeri önceden hesaplayarak obtüratör perdesinin açılması anında bu noktaya netleme yapmaktadır.
Benzer Fotoğrafçılık Terimleri
JPEG: 1- (Joint Photographic Experts Group) Neredeyse tüm dijital fotoğraf makineleri tarafından görüntülerin küçük boyutlarda sıkıştırılarak saklanabilmesi
amacıyla kullanılan dosya türüdür. Bu nedenle ve tüm renk
skalasını(Gösterge çizelgesi) kapsaması nedeniyle, internette fotoğraf için standart formattır. Değişik sıkıştırma dereceleri vardır ve sıkıştırma oranının artması ile görüntü kalitesi de düşer. (Joint Photographic Experts Group)
2- JPG olarak ta ifade edilir. En yaygın olan resim dosya formatıdır. Resmin 4, 8 veya 16 kat sıkıştırılarak muhafaza edilmesini sağlar. Sıkıştırma oranı arttıkça resimde gerçekleşen veri kaybı da çoğalır. Fakat bu daha çok profesyonel anlamda resim ile uğraşan kimselerin hassasiyetine giren bir konudur.
Kablo Deklanşör: Titremeyi engellemek üzere tripod üzerindeki bir fotoğraf makinesine dokunmadan, uzaktan fotoğraf çekmeyi sağlayan mekanik veya elektronik kablo.
Keskinleştirme Filtresi (Unsharp Mask): Dijital görüntü programlarında kullanılan bu özellik görüntünün dijital hale dönüşürken kaybolan keskinliğinin yeniden orijinal haline gelmesine yardımcı
olur ancak net olmayan bir fotoğrafın net olmasını sağlamaz.
Kılavuz Sayı (GN): Elektronik flaşların göreceli güçlerini ifade eden sayıdır. Bu sayı metre ve/veya adım (foot) olarak ifade edilir ve her zaman belli hızdaki bir filmle (genellikle 100 ISO) ilişkilendirilir. Manuel flaşlarda GN, objenin uzaklığına göre kullanılması gereken diyafram açıklığını belirlemek amacıyla kullanılır. Ancak günümüzde flaşların büyük çoğunluğu otomatik olduğundan, GN genellikle çeşitli modellerin kıyaslanmasında bir veri olan maksimum gücü ifade etmek için kullanılmaktadır.
Klonlamak: Dijital fotoğrafçılıkta, görüntünün bir bölümünün kopyalanarak çizik veya toz taneleriyle bozulmuş diğer bir bölümünün düzeltilmesinde kullanılmasıdır.
Bu yöntem ayrıca görüntüdeki bir elemanı artırmak için de kullanılabilir (bir
dala daha fazla yaprak eklemek gibi).
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü