Güncel Uzay ve Astronomi terimleri sözlüğümüzde Kadir terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kadir nedir? Kadir ne demek? Kadir hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kadir Terimi Hakkında Bilgiler
Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kadir:
Yıldızların parlaklık sırasını belirten ölçek. İlk tanımını Hipparchus (Hipokus) yapmıştır. Buna göre, çıplak gözle görülen yıldızlar birinci kadirden (m = 1), en sönükleri de altıncı kadirden (m = 6) kabul edilmiş, aradakiler de azalan parlaklığa göre sınıflandırılmıştır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kadir:
1-Güçlü, gücü yeter, erkli.
2-"Her şeye gücü yeten" anlamına gelen Allah'ın sıfatlarından biri.
Müzik-Dans Terimi Olarak Kadir:
Değer, kıymet, itibar.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kâdir:
“Güç, kuvvet ve iktidar sahibi olarak, istediği her şeyi bir ilim, hikmet ve ölçü dâhilinde dilediği gibi yaratması, her şeye gücünün yetmesi.” anlamında Allah’ın esmayıhüsnasından biri.
Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri
Kara Cisim: Üzerine düşen bütün ışığı hiç yansıtmadan olduğu gibi soğuran sanal cisim.
Kış Dönencesi: Güneş'in gökyüzünde yaptığı görünen yıllık harekette güneyden kuzeye dönüş yaptığı yer. Bu yerin ekvatora göre açısal uzaklığı -23° 27' dır. Dönüş 22 Aralıkta olur. Bu tarihe değin kısalan günler, bundan sonra uzamaya başlar.
Kon Düzeneği: Koordinat sistemi.
Kozmolog: Kozmoloji bilimiyle uğraşan kişi.
Miladi Tarih: Hz. İsa'nın doğumunun yaklaşık olarak dördüncü yılını başlangıç olarak alan yılların belirttiği tarih. Yıl uzunlukları Gregoryan takvimi kurallarına göre hesaplanır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü