Eğitim Sitesi

Kadro Nedir? Kadro Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Kadro terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kadro nedir? Kadro ne demek? Kadro hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kadro Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kadro:

Kadro, "bir görevin (işin) yürütülmesi için gereken, bir cinsten şeylerin topu" anlamını ifade etmektedir. Kadro sözcüğü bazı kez, bir işin yürütülmesinde bir cinsten kişilerin toplamı anlamında da kullanılmakta. Kadroyu, bir örgütte benzer nitelikteki ödevlerden oluşan bir görevin yürütülmesine olanak veren saymaca (itibari) bir yapı ile tanımlamak mümkündür. Kamu hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak üzere memurun atandığı, belirli ödev, hak, yetki ve sorumlulukla donatılmış görev mevkii.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kadro:

Takımı oluşturan ve genellikle görev ve sorumlulukları aynı ya da benzer sporcu ve kişilerin oluşturduğu küme.


Bisiklet Terimi Olarak Kadro:

On adet özel çelik alaşımından yapılmış,silindir şeklinde konik boruların belli bir düzende monte ve kaynak edilmesiyle meydana gelen bisikletin en önemli bölümü.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Kadük Olma: Bir yasama dönemi içinde verilen bir kanun tasarı veya teklifinin, o yasama dönemi içinde yasalaşmaması durumunda, artık görüşülme olanağının kalmaması.

Kafeşantan / Cafe: Sahne sanatçılarının çalışabildiği, asıl olarak müşterilerine çay, kahve, gazoz, meyve suyu gibi meşrubat verilmekle beraber şarap, bira gibi içkilerin de satışı yapılabilen müzikli-içkili veya içkisiz eğlence yeri.

Kagir: Taş veya tuğladan imal edilmiş yapı; yığma yapı, kargir.

Kahvehane: Kahve, çay, nargile ve benzeri alkolsüz içkilerin içildiği, kumar kastı olmaksızın tavla, okey, domino ve benzerleri ile her türlü kağıt oyunlarının oynandığı yer.

Kaizen: Esas olarak sonuçlar iyileştirilmek isteniyorsa, o sonucu sağlayan sürecin iyileştirilmesi gerektiğini savunan bir felsefe.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü