Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Kalıtım terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kalıtım nedir? Kalıtım ne demek? Kalıtım hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kalıtım Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kalıtım:
Çevre etkileriyle köklü olarak değiştirilemediğine inanılan özelliklerin, döllenme sırasında dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim, irsiyet, veraset.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Kalıtım:
1- Çevre etkileriyle kalıcı olarak değiştirilemeyen özelliklerin, döllenme sırasında, dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim.
2- Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle/yavrulara aktarılması.
Biyoloji Terimi Olarak Kalıtım:
1. Ana ve baba karakterlerin döllere geçişini, bu karakterlerin meydana gelen döllerde benzerlik ve farklılıklarını inceleyen bilim dalıdır. Genetik olarak da adlandırılır.
2. Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle/yavrulara aktarılması.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kalıtım:
Çevre etkileriyle köklü biçimde değiştirilemediğine inanılan özelliklerin, döllenme sırasında dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla nesilden nesile geçmesi.
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kalıtım:
Çevre etkileriyle köklü olarak değiştirilemeyen özelliklerin, döllenme sırasında, dişi ve erkeğin kromozomları aracılığıyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim, irs, irsiyet, veraset.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kalıtım:
Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle aktarılması.
Genetik Terimi Olarak Kalıtım:
Çevre etkileriyle kalıcı olarak değiştirilemeyen deri rengi, göz rengi, saç tipi gibi. özelliklerin bir kuşaktan bir sonraki kuşağa aktarımına kalıtım adı verilir.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Kervansaray: 1. Anayollarda kervanların konaklaması için yapılan büyük han.
2. Selçuklular ve Osmanlılar döneminde yolcuların ve ticaret kervanlarının ihtiyaçlarını karşılayıp güvenliklerini sağlamak için yapılmış büyük konaklama yerleridir.
Kilise: Hıristiyan dininden olan kişilerin tapınak yeri. Hıristiyanların ibadethanesidir.
Külliye: Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane gibi çeşitli yapıların bütünü.
Nakkaş: Yapıların duvar ve tavanlarına süslemeler yapan usta, bezekçi.
Oymacılık: Tahta, mermer, metal vb. maddelerin yüzeylerini özel araçlarla oyarak veya delerek önceden tasarlanan şekil, motif veya cisimleri işleme sanatı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü