Güncel İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük terimleri sözlüğümüzde Kapitalizm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kapitalizm nedir? Kapitalizm ne demek? Kapitalizm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kapitalizm Terimi Hakkında Bilgiler
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Kapitalizm:
Üretim araçlarının özel mülkiyetin elinde olduğu ve kar amaçlı kullanıldığı, malların üretim, dağıtım ve fiyatının arz talep mekanizmasıyla serbest piyasada özgürce belirlendiği bir ekonomik sistemdir.
Tarih Terimi Olarak Kapitalizm:
Sermayenin, en temel üretim aracı olduğu ekonomik sistem veya üretim tarzı için kullanılan genel terim.
Coğrafya Terimi Olarak Kapitalizm:
Kapitalizm, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir.
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kapitalizm:
Üretim araçlarının bireylerin elinde olduğu ve onlar tarafından kontrol edildiği, rekabetin ve kar elde etme dürtüsünün öne çıktığı ekonomik sistem.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Kapitalizm:
Üretim araçlarının özel mülkiyetin elinde olduğu ve serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde bu araçların kâr birikimi sağlamak için kullanıldığı bir ekonomik sistemdir.
Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri
Komplo: Topluca ve gizlice yürütülen herhangi bir plan.
Konferans: Topluluğa bir konuda bilgi vermek amacıyla yapılan konuşma. Uluslararası bir sorunun çözülmesi için yapılan toplantı.
Konsolos: Yabancı ülkelerde, orada bulunan yurttaşlarının haklarını koruyan, bağlı bulunduğu hükümete siyasal ve ticari bilgileri veren dış işleri görevlisi, şehbender.
Kurmay: Harp akademilerine girerek eğitimlerini başarıyla bitirmiş subay, erkânıharp. Kurmaylık yetkisi ve niteliği olan (subay).
Kuvayımilliye: Kurtuluş Savaşı'nda Türk direniş örgütlenmelerine ve güçlerine verilen addır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü