Eğitim Sitesi

Karbonhidrat Nedir? Karbonhidrat Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Karbonhidrat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Karbonhidrat nedir? Karbonhidrat ne demek? Karbonhidrat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Karbonhidrat Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Karbonhidrat:

Hem canlının yapısına katılan hem de enerji sağlayan karbon, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan organik bileşiklerin genel adı.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Karbonhidrat:

Hem canlı yapısına katılan hem de canlıya enerji sağlayan yapısında karbon,hidrojen ve oksijen bulunan besin maddeleri.


Mutfak - Yemek Terimi Olarak Karbonhidrat:

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci derecede enerji temin etmekte kullanılan en önemli besin öğesidir. Karbonhidratların bilimsel ismi sakkarittir.

2. Enerji veren, şekerli kimyasal besin maddeleri. Kaslarda ve karaciğerde glikojen olarak biriken maddedir. Kanda ise kan glikozu olarak bulunur.


Biyoloji Terimi Olarak Karbonhidrat:

1-(CH2O) oranında karbon, hidrojen ve oksijen içeren organik bileşiklerdir. Şekerler, nişasta ve selüloz.

2-Yapısında C, H, O atomlarını bulunduran, monosakkarit, disakkarit, polisakkarit olarak gruplandırılan bileşik.


Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Karbonhidrat:

içindeki karbon, hidrojen ve oksijen atomları 1: 2: 1 oranında olan kimyasal maddelerdir. Nişastalar, sellüloz ve şeker birer karbonhidrattır.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Karbonhidrat:

Karbon, hidrojen ve oksijen içeren şekerler, nişastalar ve selülozdan oluşan kimyasal bileşik grubu. Temel besin gruplarından biri.


Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

Katran: Organik maddelerden kuru damıtma yoluyla elde edilen, sıvı yağ kıvamında, kara renkte, ağır, is kokulu, suda erimeyen bir madde.

Kemik İliği: Uzun kemiklerin ortalarında, süngerimsi kemiklerin boşluklarını dolduran, kan hücrelerinin üretiminde görev alan doku. Kemik iliği omurgada bulunan, sinir sistemiyle ilgili "omurilik" ile karıştırılmamalıdır.

Kızamıkçık: Bir virüsten kaynaklanan çocukluk dönemi hastalığı.

Kireçlenme: Eklemin normal yapı ve çalışmasını bozan, kalsiyum tuzlarının birikmesi sonucu oluşan sertleşme.

Kist: Etrafı membranla (zar) çevrili içi sıvı dolu oluşumlar. Büyüklükleri muhtelif olup vücüdun her tarafında oluşabilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü