Eğitim Sitesi

Karbonhidratlar Nedir? Karbonhidratlar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Beslenme ve Diyet terimleri sözlüğümüzde Karbonhidratlar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Karbonhidratlar nedir? Karbonhidratlar ne demek? Karbonhidratlar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Karbonhidratlar Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Karbonhidratlar:

Karbonhidratlar vücut için enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar hemen hemen bütün bitkisel besinlerde bulunurlar. En iyi karbonhidrat kaynağı kepekli tahıllardır. Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde bulunurlar. Rafine ve işlenmiş şekerde bulunan basit karbonhidradlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz rafine ve işlenmiş basit karbonhidratlar besleyici olamaktan çok uzaktır.

1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir. Yani içinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bildiğiniz bir besinin sadece karbonhidrad tarafından sağladığı kaloriyi kolayca bulabilirsiniz.


Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

Folat: Uygun hücre ve doku gelişimi için çalışan B vitaminlerinden biridir. Gebelik döneminde fetal tüp defekti riskini azaltmak için ilk aylarda anneler için önemlidir.

Fruktoz: Fruktoz basit yapda bir şekerdir ve doğal olarak meyvelerde, balda bulunur. Glikoz ile birlikte bildiğimiz sofra şekerini oluştururlar. Tat olarak en tatlı doğal şekerdir.

E Vitamini: Temel rolü antioksidan özelliği göstermesidir. Badem, yer fıstığı iyi kaynaklarındandır.

Glikoz: Basit yapıda bir şekerdir. Karbonhidratlar parçalandığında en küçük yapı olarak kana geçer ve besin olarak taşınır. Hücreler aldıkları glikozu enerji için kullanır. Birçok karbonhidratın, maltoz, laktoz, sakaroz, nişasta ve glikojenin temel maddesidir.

Gluten: Bir çeşit proteindir ve özellikle tahılların yapısında doğal olarak yer alır. Alerjisi olanlar için etiketlerde gluten varsa, diğer alerjisi bilinen besinler gibi, mutlaka belirtilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü