Eğitim Sitesi

Karstik Göller Nedir? Karstik Göller Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Karstik Göller terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Karstik Göller nedir? Karstik Göller ne demek? Karstik Göller hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Karstik Göller Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Karstik Göller:

Eriyebilen kayaçların bulunduğu yerlerde oluşan göllerdir.


Benzer Coğrafya Terimleri

Kaynak: Yeraltı sularının kendiliğinden yeryüzüne çıktığı yere kaynak denir. Türkiye'de kaynaklara pınar, eşme, bulak ve göze gibi adlar da verilir.

Kenar Deniz: Okyanus kıyılarında, okyanuslardan adalarla ayrılan denizlere denir. Örnek : Japon Denizi, Çin Denizi (Sarı Deniz), Umman Denizi, Kuzey Buz Denizi, Antiler, Tasman Denizi, Mercan Denizi, Bering Denizi, Karayip Denizi

Kesir Ölçek: Haritalardaki küçültme oranını basit kesirle ifade eden ölçek türüdür.
1 / 25.000 , 1 / 500.000, 1 / 1.000.000 birer kesir ölçektir.
Kesir ölçekte, pay ile paydanın birimleri aynıdır. Uzunluk birimi olarak santimetre (cm) kullanılır.
Örneğin : 1 / 1.000.000 ölçeğinde, arazi üzerindeki 1.000.000 cm (10 km)'lik uzunluk harita üzerinde 1 cm gösterilmiştir.

Kırağı: Soğuyan zeminler üzerindeki yoğunlaşmanın buz kristalleri şeklinde olmasıdır. Kırağının oluşabilmesi için de havanın açık ve durgun olması gerekir.

Kırç: Aşırı soğumuş su taneciklerinden oluşan bir sis uzun süre yerde kaldığında, su taneciklerinin soğuk cisimlere çarparak buz haline geçmesidir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü