Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Katılımcı Demokrasi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Katılımcı Demokrasi nedir? Katılımcı Demokrasi ne demek? Katılımcı Demokrasi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Katılımcı Demokrasi Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Katılımcı Demokrasi:
Halkın dil, din, renk, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin seçme ve seçilme hakkını özgürce kullandığı, halkın sivil toplum örgütlenmeleri ile (dernek, odalar vs.) siyasi iktidar üzerinde denetleme ve yönlendirme görevi yaptığı demokrasi anlayışı.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Kayıt ve Suret Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, belediyeler ve belediyelere bağlı müesseselerden istenecek her türlü kayıt suretleriyle, gayrimenkullerle ilgili harita plan ve krokilerin suretleri için alınan bedel.
Kaymakam: İlçede devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisi.
Kaynak Suları Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, özel kaplara doldurulup satılacak olan kaynak sularının belediyelerce denetlenerek hangi kaynaklara ait olduklarını gösterecek şekilde bu kaplara özel işaret konulması, karşılığı alınan bedel.
Kaynak Yönetimi: Bir kurumun sahip olduğu sermaye, insan gücü, tesis ve teçhizat gibi kaynaklarını en etkin biçimde kullanılmasını
Kaynaklar: Varlıkların sağlandığı yerler. Bunlar sermaye ve borçlar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü