Eğitim Sitesi

Kaynama Sıcaklığı Nedir? Kaynama Sıcaklığı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kimya terimleri sözlüğümüzde Kaynama Sıcaklığı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kaynama Sıcaklığı nedir? Kaynama Sıcaklığı ne demek? Kaynama Sıcaklığı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kaynama Sıcaklığı Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Kaynama Sıcaklığı:

Sıvı haldeki maddenin gaz haline geçmeye başladığı sıcaklık noktasına kaynama sıcaklığı denir.


Benzer Kimya Terimleri

Kelvin (K): Madde moleküllerinin titreşimlerinin durduğu sıcaklık noktasını sıfır olarak kabul eden bir sıcaklık birimidir.

Ketonlar: Karbonil grubunda iki alkil grubu bağlanmış bulunan ve aynı karbon sayılı aldehitlerle izomer olan organik bileşiklerdir.

Kısmi Basınç: 1- Bir gaz karışımında bulunan gazlardan her birinin, bulundukları kaba tek başlarına yaptıkları basınca kısmi basınç denir.

2- Gaz karışımında bileşenlerden birinin aynı hacim ve sıcaklıkta tek başına bulunması hâlinde gösterdiği basınç.

Kimyasal Bağ: 1-Aynı ya da farklı cinsten atomları, kuvvetli etkileşimlerle kümeler hâlinde bir arada tutan kuvvet.

2-Maddeler atom veya moleküllerin birleşmesiyle oluşur. Maddeleri oluşturan atom ve molekülleri bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağ denir.

Kimyasal Olay: Maddelerin birbirleriyle etkileşerek başka maddelere dönüşmesine kimyasal olay denir. Kimyasal olayda yeni ürünler oluştuğu için kullanılan maddelerin özellikleri kaybolur. Kimyasal olaylar arasında element ya da bileşikler arasında gerçekleşen elektriksel etkileşmeye de kimyasal reaksiyon denir. Kimyasal reaksiyonlarda; reaksiyonda kullanılan maddelere giren (reaktif) denirken, reaksiyon sonucu oluşan yeni maddelere de ürün adı verilir. Reaksiyona giren ve sonuçta oluşan ürün maddeler birbirinden farklıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kimya Terimleri Sözlüğü