Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Kendileştirme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kendileştirme nedir? Kendileştirme ne demek? Kendileştirme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kendileştirme Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Kendileştirme:
Kendileştirme, aynı genotipte iki canlının çaprazlanmasıdır. Örneğin; AaBb genotipli bir canlının kendileştirilmesi yine AaBb genotipli bir canlı ile yapılır.
Benzer Biyoloji Terimleri
Antipot Çekirdek: Çiçekli bitkilerde megaspor ana hücresi üç kez mitoz bölünme geçirerek n kromozomlu sekiz adet çekirdek oluşturur. Embriyo kesesininde bulunan bu sekiz çekirdekten üçü antipot hücrelerdir. Bu çekirdekler spermler tarafından döllenmez.
Tilakoit Zar: Kloroplastın iç kısmında birbirleriyle bağlantılı yassı kesecikler şeklinde, stroma içine yerleşmiş zar sistemidir.
Kulak Kıllılığı: Y kromozomu ile taşınan hastalıklardandır. Yalnızca erkeklerde görülür. Babadan oğula geçen bu hastalık kuşaktan kuşağa yansıyan bir problemdir. Babada varsa oğulda görülme ihtimali kesindir. Bu hastalık kalıtsaldır, doğuştan beri var olan bir problemdir.
İğ İplikleri: Hücre bölünmesi sırasında homolog kromozomların (mayoz) veya kardeş kromatitlerin (mitoz) sentromerlerinden tutunarak hareket etmesini, karşı kutuplara çekilmesini sağlayan protein yapılı ipliklerdir.
Sporla Üreme: Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü