Eğitim Sitesi

Kent Meclisi Nedir? Kent Meclisi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Kent Meclisi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kent Meclisi nedir? Kent Meclisi ne demek? Kent Meclisi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kent Meclisi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kent Meclisi:

Bkz: Kent Konseyleri.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Kent Mobilyası: Kentsel mobilya. Halkın kullanması için yol, kaldırım, park gibi genel alanlara yerleştirilen mobilya ve donatı.

Kent Planlaması: Kentsel bir alanın fiziksel altyapı, konut ve ulaşım, toprak kullanımı, kentsel büyüme de dahil, çeşitli öğelerinin planlanması süreci.

Kent Yenilemesi: Mevcut kentleri ve merkezleri düzeltmek ve günün gerekliklerine uydurmak amacıyla yeniden planlama ve bunu uygulama.

Kente Karşı Suç: 1) Bir kentin doğal, tarihsel ve güzel duyusal değerlerine, bireyler ve türlü örgütler ve hatta yöneticiler tarafından, değerlerini azaltıcı veya tümden yitirici zararlar verilmesi sonucunda, kamu vicdanında yarattığı rahatsızlıklar bu etkinliklere (yasalarda bu etkinlikler suç olarak tanımlanmamış olsa bile) verile ad. 2) Bu türlü eylemlerin yasalarda suç olarak tanımlanmış ve bunları işleyenlerin karşılaşacakları yaptırımların da yine yasalarda gösterilmiş olması.

Kentleşme: Dar anlamda; kent sayısının ve kentlerde yaşayan nüfusun artması. 1) Çeşitli nedenlerle kırsal kesimlere yönelen göç sonucunda, bir taraftan mevcut kentlerin nüfus ve alan itibarıyla büyümesi, diğer taraftan da köy, kasaba, vb. yerleşim birimlerinin giderek büyümesi sonunda kente dönüşüp, mevcut kent sayısının atmasıdır. Milli gelir ve istihdam yapısında, ağırlığın tarımdan hizmetlere ve sanayiye kayması ile ilgili evrensel ve sayısallaştırılabilir bir süreç. 2) Bazı yoğunluk ve büyüklük değerlerinden başlayarak nüfusun alansal yığılması; kent kültürü olarak tanımlanan bir dizi değer yargısı, davranış ve eğilimin yayılması.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü