Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Kentleşme (Şehirleşme) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kentleşme (Şehirleşme) nedir? Kentleşme (Şehirleşme) ne demek? Kentleşme (Şehirleşme) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kentleşme (Şehirleşme) Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kentleşme (Şehirleşme):
İlk olarak 5000 yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya'da ortaya çıktı. Daha sonra Nil, İndus ve Huang He vadilerinde başka kentler gelişti. Kentlerin otaya çıkışı, büyük politik yapıların doğuşu ve gelişmesiyle aynı döneme rastlar. Kentin her şeyden önce idari, askeri, dini ve ticari bir işlevi vardı. Bu eski kentler, MÖ 1350'ye doğru nüfusu 100.000'i aşan ilk kent olduğu tahmin edilen Teb (Mısır) örneğinde olduğu gibi dikkat çekici büyüklüğe ulaştı. Günümüzden 2.500 yıl önce, Babil'in dışında, Pers'te, Yunanistan'da, Mısır'da, Hindistan'da ve Çin'de bulunan birçok kent bu ilk eşiği aştı.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Keşif: Var olduğu daha önce bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması.
Kıtlık: İhtiyaca yetmeyecek derecede azlık. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan uzun süreli gıda darlığı.
Kişilik: Bir kimseye özgü belirgin özellik manevi ve ruhi niteliklerin bütünü, şahsiyet.
Kitle İletişim Aracı: Toplumda sözlü veya yazılı haber alma imkânını sağlayan teknik araçlar. Örnek: Telefon, TV, Radyo, İnternet
Kitle İletişimi: Bir takım kaynaklardan elde edilen bilgi ve haberlerin değişik araçlarla geniş halk topluluklarına duyurulması.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü