Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Kevser Suresi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kevser Suresi nedir? Kevser Suresi ne demek? Kevser Suresi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kevser Suresi Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kevser Suresi:
Kevser suresi Kur'an-ı Kerim'in yüz sekizinci suresidir. Bu surenin özelliği Kur'an-ı Kerim'in en kısa suresi olmasıdır. O kadar kısadır ki sadece üç ayetten, on kelime ve kırk iki harften oluşur. O yüzden Kur'an-ı Kerim ezberleyenler arasında en gözde suredir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Kandil: 1- Allah'ın duaları kabul edeceğini işaret ettiği özel zamanlardır.
2- Bir kap içinde sıvı yağ ve fitilden oluşmuş aydınlatma aracı.
Mahreç: Mahreç harflerin çıkış yeri demektir. Kur'an-ı Kerim'i okumak ibadettir. Arapça bilmeyenlerin de yüce kitabımızı hakkıyla okuyabilmeleri için harflerin çıkış yerlerini öğrenip sesleri taklit etmeleri gerekir. Kur'an-ı Kerim okumayı öğretirken harfler mahreçleriyle birlikte öğretilir.
Mekki-Medeni Ayetler: Mekke'de indirilen ayetlere Mekki ayet, hicretten sonra indirilen ayetlere de Medeni ayet denir. Bir ayetin Mekki mi Medeni mi olduğunu ayetin bulunduğu surenin başına bakarak anlayabiliriz. Her surenin Mekki mi Medeni mi olduğu başında yazılıdır.
Namaz: İslam'ın beş şartından biri, gözümüzün nuru, günde beş vakit bizi rabbimizle buluşturan güzel bir ibadettir namaz. Namazın Kuranı Kerimdeki karşılığı salât'tır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere beş vakti farzdır. Farz namazlardan başka namaz kılmak isteyenler de nafile adı verilen namazları kılabilir.
Necasetten Taharet: Namaz kılmaya hazırlığın şartlarından biridir. Namaz kılınacak yerin, bedenin ve elbiselerin temiz pak olması anlamına gelir. Kirli ve pis yerlerde namaz kılınmaz. Bu güzel ibadeti yapmak için önce çevreyi temizlemek gerekir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü