Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Kıdem terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kıdem nedir? Kıdem ne demek? Kıdem hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kıdem Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kıdem:
Allah'ın Kıdem Sıfatı: Yüce Allah'ın varlığının evveli ve başlangıcının olmaması demektir. O, ezelidir; O'nun var olmadığı bir an bile düşünülemez. Varlığı, zatının gereği olan Yüce Allah'ın bu varlığının ezelî olması, evveli ve sonunun olmaması vâcibtir. Varlığında başlangıç ve sonu olanlar, ancak yaratıklardır.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kıdem:
Hizmette eskilik ve öncelik, meslekte geçirilen süre.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Vahdaniyet: Yüce Allah'ın zatında, sıfatlarında ve fiillerinde (işlerinde) bir tek olması demektir. O'nun eşi ve ortağı, yardımcısı yoktur; bir ve tektir.
Kıyam binefsihi: Yüce Allah'ın varlığı veya mevcudiyeti bir başkasına muhtaç değildir; aksine varlığı kendi zâtındandır, demektir. Bütün yaradılmışlar (mahlukât), var olmada ve varlığını devam ettirmede Cenâb-ı Hakk'a muhtaçtır. Bu sıfata Kur'ân-ı Kerim'in pek çok ayetinde işaret edilmektedir. Kıyam binefsihi (bizâtihi)
Vücud: Allah'ın Vücud Sıfatı; Yüce Allah'ın mevcudiyeti, varlığı demektir.
Zümer: Mümin ve kâfirlerin oluşturduğu topluluklar anlamına gelir.
Tamu: Cehennem
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü