Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Kılıç Hakkı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kılıç Hakkı nedir? Kılıç Hakkı ne demek? Kılıç Hakkı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kılıç Hakkı Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Kılıç Hakkı:
Osmanlı İmparatorluğu'nda geliri 20.000 akçeye kadar olan, kamu arazisi dahilinde yönetimi sipahiye bırakılmış olan verimli topraklara tımar denirdi. Tımarlar sipahilere verilirdi. Tımarın sipahilerin kendilerine verilen asgari bir miktarı (5-6 bin akçe) vardı ki buna kılıç hakkı denirdi. Hizmet ve yararlılık karşılığı olarak verilen tımarın değeri artırılırsa, bu 5 - 6 bin akçeden fazlasına terakki denirdi.
Benzer Tarih Terimleri
Sened-i İttifak: Sened-i İttifak Osmanlı Devleti'nde, II. Mahmut devrinde ayanlar ile hükümet arasında yapılan sözleşmeye verilen isim (26 Eylül 1808).
Eskimolar: Eskimolar, Amerika'nın ve Grönland'ın kuzeyinde yaşayan avcı ve toplayıcı halktır.
Eskimolar Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
Feth-i mübin: Apaçık fetih, büyük fetih demektir.
İstanbul'un fethi, İstanbul'u alacak Emiri ve onun askerlerini öven Hadîs-i Şerif nedeniyle Müslümanlar arasında Feth-i Mübîn diye anılır.
Muharip Gazi: Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından harbe fiilen katılanları ifade etmektedir.
Malul Gazi: Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak görevi ile harpte veya devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurtiçi ve yurt dışı mücadelede her çeşit düşman veya terörist silahlarının tesiriyle veya harp bölgesindeki harekât ve hizmetler sırasında, bu harekât ve hizmetlerin sebep ve tesiriyle yaralanarak tedavileri sonucunda sakatlığı rapor ile kesinleşenleri ifade etmektedir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü