Eğitim Sitesi

Kırılmaz Temperli Cam Nedir? Kırılmaz Temperli Cam Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Kırılmaz Temperli Cam terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kırılmaz Temperli Cam nedir? Kırılmaz Temperli Cam ne demek? Kırılmaz Temperli Cam hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kırılmaz Temperli Cam Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kırılmaz Temperli Cam:

Camı yumuşama sıcaklığına yakın bir sıcaklığa (700°C) değin ısıtıp sonra birdenbire soğutarak elde edilen güvenlik camı, duracam, sekurit cam. Kullanım gereklerine göre renkli, renksiz, yansıtıcı, desenli, sable camlar gibi her tür cam temperlenebilir. Temperleme işlemiyle camın direnci yaklaşık beş kat artar. Üretiminden sonra kesilmesi, delinmesi, yüzey ve kenar işlemleri yapılması olanaksız olduğundan söz konusu işlemler temperleme işleminden önce yapılır. Kırıldığı zaman kesici olmayan boncuklara ayrılır.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Keson: 1. Sandık.
2. Sağlam zeminin derinde olması keson temel ve kazık temellere göre daha geniş karne ve sağlam temel yapmak gerektiği durumlarda keson temeller uygulanır. Bu tip temeller, zemin üzerinde içersisi boş olarak inşa edilip, ağırlığından da yararlanarak, istenilen derinliğe indirmek suretiyle oluşturulur. Genellikle üç tipte yapılır: Açık kesonlar, Pnömatik kesonlar, Yüzen kesonlar (yüzen sandıklar).

Kesme Taş: Özellikle estetik ve mimari düşüncelerle, onanlı proje ve detaylarına uygun olarak, bütün yüzeyleri düzgün ve geometrik şekilde yontulup hazırlanmış taşlardır.

Kesit: Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.

Kemer: 1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.
2. Yay şeklinde çerçeve.
3. Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi.

Katlamalı Perde: Kademeli olarak toplanan ve açılan, mekanizma ile çalışan perdedir. Toplama payları, yapılan dikiş şekline göre 25-35 cm arasında değişir. Önden veya akadan çubuklu uygulanabilir, ip ya da zincir kontrollü yapılabilir. Çubukların olmadığı katlamalı perde modeline ise doğal katlamalı perde adı verilmektedir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü