Eğitim Sitesi

Konaklama Belgesi Nedir? Konaklama Belgesi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Konaklama Belgesi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Konaklama Belgesi nedir? Konaklama Belgesi ne demek? Konaklama Belgesi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Konaklama Belgesi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Konaklama Belgesi:

Bir tesise konaklamak için gelen müşteriye ilk doldurulan ve müşterinin ilk tanındığı belgedir. Kartın ön yüzü müşteriyi tanıtmakla birlikte, arka yüzüne kendisine yapılacak olan özel işlemler de not edilebilir, İndirim oranları veya özel fiyatlar vb.


Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

Konaklama Endüstrisi: Konaklama endüstrisi insanların kendi konutlarının bulunduğu yer dışında değişik nedenlerle yaptıkları seyahatlerde birinci planda geçici konaklama, ikinci planda yeme-içme gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için mal ve hizmet üreten ticari nitelikteki işletme faaliyetleridir.

Konaklama İşletmeleri: Konaklama işletmeleri turistlerin geçici konaklama, yeme-içme, kısmen eğlence ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayan işletmelerdir. Turistlerin seyahat şekilleri, gelir düzeyleri, zevkleri ve turizm şekilleri ile işletmelerin kurulacakları mahallerin farklılıkları konaklama işletmelerinin farklılaşmasına yol açar.

Kruvaziyer: Belirli bir süre içinde yolcuların gezme, eğlenme, dinlenme ihtiyaçlarını birlikte sağlayan ve kapsamlı bir organizasyonu gerektiren gemi turu.

Kuruluş Yeri: Turizm işletmelerinin kuruluş yerinin tayininde rol oynayan faktörler beş grupta toplanabilir:
1- Doğal faktörler.
2- Ekonomik ve sosyal faktörler.
3- Hukuki faktörler.
4- Psikolojik faktörler.
5- Toplanma (aglomerasyon) koşulları.

Kurumlar Vergisi İstisnası: Kurumlar vergisi istisnası, turizm işletmesi sahibi olan kurumların elde ettikleri döviz hâsılatının belli bir oranının kurumlar vergisinden müstesna tutulmasına olanak veren bir teşvik tedbiridir. Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca, "turizm müessesesi" veya "seyahat acentası" işletme belgesi almış olan kurumların döviz olarak elde ettikleri hâsılatın yüzde 20'si, söz konusu dövizlerin yetkili banka veya müesseselere bozdurulduğunun belgelenmesi koşuluyla on yıl süreyle kurumlar vergisinden müstesna tutulmaktadır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü