Güncel Müzik-Dans terimleri sözlüğümüzde Konservatuvar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Konservatuvar nedir? Konservatuvar ne demek? Konservatuvar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Konservatuvar Terimi Hakkında Bilgiler
Müzik-Dans Terimi Olarak Konservatuvar:
Müzik, tiyatro ve bale öğretiminin yapıldığı okullar. İlk konservatuar Napoli'deki San Maria di Loretodur. Sonra Almanya'da da böyle bir okula ihtiyaç duyulmuş ve 1775'te Württemberg'de ilk konservatuvar kurulmuştur. Fransa'da ilk olarak 1795'te Paris'te kurulmuştur. Sonra bu okullar bir çok şubeye ayrılmış, şan ve bazı müzik aletleri için özel konservatuvarlar kurulmuştur. Dünyanın en büyük konservatuvarları ve açılış tarihleri şunlardır: Londra'da "Royal Academy of Music" (1823), "Bruxelles Şehir Konservatuvarı" (1830), İspanya'da "Maria Christina Konservatuvarı" (1830), Macaristan'da "Milli Konservatuvar" (1834), İsviçre'de "Genfer Konservatuvarı" (1836), Amerika'da "New England Konservatuvarı" (1953) ve "Musical College in Chicago" (1867).
Üniversite Terimi Olarak Konservatuvar:
Müzik ve sahne sanatlarında sanatçı yetiştiren bir yükseköğretim kurumudur. Örneğin, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ankara Devlet Konservatuvarı veya İstanbul Teknik Üniversitesi İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı.
Benzer Müzik-Dans Terimleri
Konzertmeister (Alm.): (Konsermayster) Senfoni yada opera orkestrasında baş kemancı. Yalnız kemanlardan ve öbür yaylı çalgılardan değil, yöneticiden sonra bütün orkestranın çalışma beraberliğinden sorumlu kişi.
Kuintet, Kentet (Fran.): Beş çalgı, ya da beş ses için müzik. Beş çalgılık ya da beş seslik topluluk.
Laendler: Kaynağı Avusturya olan ¾ ölçülü dans. Valsin doğumuna yol açmış viyana klasikleri bu dansı bazı yapıtlarında kullanmışlardır.
Largamente, Largo (İt.): Geniş anlamında. Çok yavaş tempo.
Larghetto (İt.): Largodan az daha hızlı, biraz daha hareketlice.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü