Eğitim Sitesi

Konstrüktif Nedir? Konstrüktif Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Konstrüktif terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Konstrüktif nedir? Konstrüktif ne demek? Konstrüktif hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Konstrüktif Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Konstrüktif:

1- Taşıyıcı ögelerin dışında kalan yapı bileşimi, yapıya ait, yapıyla ilgili, 2- İnşacı.


Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Konstrüktif:

1. Yapımsal, inşai.
2. Herhangi bir taşıyıcı işlevi olmaksızın bir detayı tamamlayan parça.


Benzer Sanat Terimleri

Konstrüktivizm: Yapımcılık da denir. 1920'lerde Moskova'da gelişen bir soyut sanat akımı. Sürdürülen soyut sanat tartışmalarında "Laboratuvar sanatı" anlayışına karşı "Üretim sanatı" nı savunan sanatçıların düşünceleri doğrultusunda gelişmiştir. Resim,Heykel ve mimarlık alanına egemen olmuş bir sanat akımıdır.

Kurgan: 1. Orta Asya Türkçesinde kale anlamına gelen bir sözcükten Rus diline girmiştir. Bu dilde yığma mezar tepesi yani Tümülüs karşılığı kullanılır. En erken kurganlar M.Ö. 4.binde Kafkasya'da ortaya çıkmış, kısa bir süre sonra Güney Rusya stepleri ve Ukrayna'ya da yayılmıştır. Genel anlamda mezar olarak kullanılır.

2. Orta Asya'nın kuzeyinde özellikle milattan önce ve miladın ilk yüzyıllarında yaygın bir biçimde uygulanan toprak altı mezar yapısı. Kütüklerden ahşap yığma tekniğiyle yapılmış bir mezar odası ve bunu gizleyen bir toprak yığınından oluşur.

3. İlk Çağda Orta Asya Türklerinin eş ya ve hayvanlarıyla birlikte gömüldükleri mezar tipi.

Kübizm: 1. 1907'de Paris'te Picasso ve Braque öncülüğünde oluşan akım. Bu iki sanatçının yapıtlarını, küplerden oluşan bireşimler olarak yorumlayan eleştirmen Louis ve Veauxcelles akıma kübizm adını vermiştir.

2. Plastik sanatlarda özellikle resim ve heykelde kompozisyonu meydana getiren nesneleri ve canlı varlıkları doğadaki görünümleri ile değil, parçalanmış geometrik şekillerle ifade eden sanat akımı.

3. Doğa görünüşlerinin geometrik parçalanmaya tabi tutup, tablo yüzeyini doğa unsurlarından kurtararak yeniden inşa etme anlayışı.

Lirik: 1- Özlük duyguları coşkun, ilhamla dolu bir dille anlatan.

2- Nazmın bu türlüsü.

3- Bu türü yazan şair.

Lirik-Soyutlama: Terim genellikle farklı uzmanlar tarafından farklı anlamlarda kullanılmıştır. Renge verilen önemin belirginlik kazanmasıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sanat Terimleri Sözlüğü