Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Korelasyon (Bağıntı) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Korelasyon (Bağıntı) nedir? Korelasyon (Bağıntı) ne demek? Korelasyon (Bağıntı) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Korelasyon (Bağıntı) Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Korelasyon (Bağıntı):
İki değişken arasındaki ilişki miktarına korelasyon denir. Üç temel korelasyon biçimi vardır.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Korelasyon Katsayısı: +1, -1, 0 korelasyon katsayıları tam ve mükemmel bağıntının ifadesidir.
Kritisizm (Eleştiricilik): Kristizm, bilgi teorisine aklı inceleyerek yaklaşmaya çalışır. Bunun için de bilgiyi sağlamada aklın rolünü ve deneyin rolünü ayrı ayrı ele alarak rasyonalizmle empirizmi uzlaştırmak ister.
Kutsal: Kişilerin, nesnelerin ya da yerlerin yüceleştirilmesi ve değerlerinin Tanrısallaştırılmasıdır.
Kültür: 1- İnsanlığın maddi ve manevi anlamda yapıp ettiği her şeye kültür denir.
2- Bir toplumun kendi iç yasalarına göre biçim kazanması ve gelişmesi. Bir toplumun duyma ve düşünme birliğini sağlayan bütün değerleri. Gelenek, görenek, fikir ve sanat değerleri, bilimsel ve teknik başarıları gibi bir toplumun değerlerinin tümü.
3- Bir birey ya da sosyal grubun özelliğini oluşturan gelenek, âdet ve alışkanlıklar. Grubun, hayatın önemli yönleri hakkındaki tutum ve inançları da kültürün bir parçasını oluşturur.
4- Bir toplumun tarihsel süreçte yaşadığı toplumsal değişimlerle elde ettiği tüm maddi ve manevi değerler ve bu değerleri yaşatmada kullanılan araçların tamamı.
Kültürel Antropoloji: Tarım, hayvancılık türleri gibi kültürel özellikleri; inanç, gelenek, görenek gibi kültürel kalıpları; araç, gereç, sanat ve bilgiler gibi kültürel ürünleri konu edinir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü