Eğitim Sitesi

Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği Nedir? Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği nedir? Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği ne demek? Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Koroner Arter Hastalığı veya Koroner Damar Sertliği:

Kalp adalesine kan taşıyan arterlerin içinde meydana gelen yağlı madde birikintisi.


Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

Koroner Arterler: Aot damarından çıkıp kalbin üstünden aşağıya doğru kavis yapan, kalp adalesine doğru kollara ayrılarak buraya kan taşıyan damarlar.

Koroner Oklüzyon: Koroner atardamarların bir kolunda meydana gelen ve kalbin bazı kısımlarına kan gitmesini engelleyen bir madde ( genellikle kan pıhtısı). Kalbin bu kısmı, kan akışı azaldığı için ölür. Koroner kalp krizi, koroner veya kalp krizi de denir.

Koroner Tromboz: Koroner oklüzyonun bir biçimidir. Bu durumda kalp adalesine kan taşıyan koroner arterlerin bir kolunda bir pıhtı oluşur.

Laparoskopi: Ucunda kamera olan, laparoskop adı verilen aletle karın boşluğunun endoskopik incelenmesi.

Larengoskop: Boğazın muayenesine yarayan aynalı ışıklı alet.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü