Güncel Beslenme ve Diyet terimleri sözlüğümüzde Koruyucu Maddeler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Koruyucu Maddeler nedir? Koruyucu Maddeler ne demek? Koruyucu Maddeler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Koruyucu Maddeler Terimi Hakkında Bilgiler
Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Koruyucu Maddeler:
Mikrobiyotik çoğalma veya enzimatik ya da mikrobik faaliyetler sonucu yiyeceklerde meydana gelen istenmeyen bozulmaları geciktirmek ya da durdurmak için kullanılır. Antimikrobiyal ajanlar küf, maya veya bakteri oluşumunu engellerler.
Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri
Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları: Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.
Trans Yağlar: Yağlı asitlerin üçüncü formudur. Her ne kadar (hayvan kaynaklı olan) bazı yiyeceklerde çok küçük miktarlarda trans yağ bulunsa da, bugün diyetimize dâhil olan neredeyse tüm trans yağlar doymamış yağlara hidrojen ekleyen sanayi işlemlerinden gelmektedir. Trans yağlar bu nedenle işlemden geçmiş bitkisel yağların bir formudur.
Doymamış Yağ: Oda sıcaklığında sıvı halde olan ve bitkisel kaynaklı, zeytin, fıstık, mısır, pamuk çekirdeği, ayçiçeği, aspur veya soya gibi, olan yağ. Doymamış yağlar genellikle kandaki kolesterol seviyesini düşürürler.
Vitaminler: Bedendeki metabolizmanın normal işlemesi için, az miktarlarda, gerekli olan tüm maddeler. Genellikle bedende sentezlenemezler ancak bazı gıdalarda doğal olarak bulunurlar. Vitaminlerin herhangi birisindeki eksiklik genelde bir rahatsızlığa sebep olur. Dersimiz.com sitemizde her vitamin için faydalı bilgiler bulabilirsiniz.
İz Mineraller: Tam kapasite çalışması için vücudun çok az miktarlarda (ortalama bir günde 1g daha az) ihtiyaç duyduğu mineraller. Bu listede alüminyum, klor, kobalt, bakır, iyot, demir, lityum, manganez, molibden, nikeli selenyum, vanadyum ve çinko vardır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü