Eğitim Sitesi

Kuark Nedir? Kuark Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Fizik terimleri sözlüğümüzde Kuark terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kuark nedir? Kuark ne demek? Kuark hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kuark Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Kuark:

Hadronların bileşimi. Kuarklar altı çeşittir ve her birini üç rengi vardır. Üç kuark baryonları oluştururken bir kuark ve antikuark mezonları oluşturur.


Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kuark:

Proton ve nötron gibi atomaltı parçacıkları oluşturduğu öne sürülen temel parçacıklar.


Benzer Fizik Terimleri

Kalori: 1 gr suyun sıcaklığını 1˚C arttırmak için gerekli olan enerji miktarıdır.

Kepler kanunları: 1) Yörüngeler kanunu:Her gezegen odaklarından birinde güneş bulunan elips seklindeki yörüngelerde dolanırlar.2)Alanlar kanunu:Güneşi gezegene birleştiren yarıçap vektörü eşit zaman aralıklarında eşit alanlar tarar.3)Periyotlar kanunu:Güneşi gezegene birleştiren ortalama yarıçapın küpünün (R3) , gezegenin periyodunun karesine (T2) oranı sabittir.

Lazer: 1- Işınımın yayılması esnasında ışığın şiddetinin yükseltilmesi.

2- Uyarılmış emisyon yolu ile şiddetlendirilen ışık.

3- Çok güçlü pırıltılar oluşturan, değişik alanlarda kullanılan ışık kaynağı.

Merkezcil ivme: Bir daire çevresinde dönen nesnelerin merkeze doğru yönelmiş olan ivme. r yarıçaplı daire çevresinde dönen cisim sabit bir çizgisel hiza sahipse merkeze yönelmiş olan ivmenin büyüklüğü v2/r dir

Merkezcil kuvvet: 1. Bir nesnenin yönünü değiştiren kuvvet. Çizgisel hızı sabit olan daire çevresinde dönen cisme etki eden merkeze doğru olan kuvvet mv2/r.

2. Newton'ın İkinci Hareket Yasası’na göre bir cisim ivmeli hareket yapıyorsa bu cisme dengelenmemiş bir kuvvet etki ediyordur. Düzgün çembersel hareket yapan cisimlerin çember merkezine doğru merkezcil ivmenin oluşmasına neden olan kuvvete merkezcil kuvvet denir. Merkezcil kuvvet, merkezcil ivme ile aynı yönlü ve çemberin merkezi yönündedir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Fizik Terimleri Sözlüğü