Eğitim Sitesi

Kül Fırını Nedir? Kül Fırını Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kimya terimleri sözlüğümüzde Kül Fırını terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kül Fırını nedir? Kül Fırını ne demek? Kül Fırını hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kül Fırını Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Kül Fırını:

Kül fırını tabiri çoğunlukla, kullanıldığı yere sabitlenmemiş, endüstriyel fırınlara göre daha küçük hacimli ve maksimum çalışma sıcaklıkları 1000°C civarı ve üstü olan fırınlar için kullanılır. Kül fırınları çok farklı alanlarda kullanılırlar. Gıda sektöründe numuneyi yakarak kül oranı tayininde, plastik sektöründe hammadde kalitesi analizinde, metal sektöründe ısıl işlem fırını olarak, seramik sektöründe numune hazırlamada, üniversite laboratuarlarında deney amaçlı olarak kullanılmaktadırlar.


Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kül Fırını:

Fırın sıcaklığı 1200 °C kadar ulaşabilen ve istenilen sıcaklıklarda sabit kalabilen, kül tayininde kullanılan fırın.


Benzer Kimya Terimleri

Koloit: Bir maddenin sıvı içerisinde asılı kalması sonucu oluşan karışımlara koloit denir. koloit karışımlarda askıda falan madde ancak mikroskopla görülebilir. Süt ve kan koloit örneğidir.

Kırağılaşma: Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmeden direk katı hale geçmesine kırağılaşma denir.

Maddenin Ortak Özellikleri: Kütle, hacim, eylemsizlik ve tanecikli yapı maddenin ortak özellikleridir.

Mikro Dalga: Boyları 1 milimetre ile 1 metre arasında değişen elektromanyetik dalga.

Naftalin: Kapalı kimyasal formülü C10H8 olan, aromatik hidrokarbondur. Keskin ve kendine özgü bir kokusu vardır. Suda çözünmeyen bir katı olan naftalin, süblimleşme özelliğine sahip bir maddedir. Keskin kokusu ve açık havada kolaylıkla süblimleşme özelliğinden dolayı haşere ve böcek ile mücadelede kullanılır. Özellikle eski insanlar sandıklarda böcek oluşumunu engellemek amacıyla kullanmışlardır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kimya Terimleri Sözlüğü