Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Kullanıcı Kimliği terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kullanıcı Kimliği nedir? Kullanıcı Kimliği ne demek? Kullanıcı Kimliği hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kullanıcı Kimliği Terimi Hakkında Bilgiler
Kütüphanecilik Terimi Olarak Kullanıcı Kimliği:
Bilgisayarla işletilen kaynakların belirli bir kullanıcısına ait başka bir benzeri olmayan bir sayı veya isim. Kullanıcı kimliği kütüphane kaynaklarına uzaktan erişim için gereklidir.
Benzer Kütüphanecilik Terimleri
Kurumsal Yazar (Corporate Author): Bir eserin yazarı kabul edilen kuruluş.
Kümülatif Dizin (Cumulative Index): Daha önce yayınlanmış (genellikle) yıllık dizinlerin derlemesi. Son kümülatif dizin daha önceki dizinlerdeki bilgiyi de içerdiği için öncekiler tasfiye edilebilir.
Künye (Imprint): Bir kitabın yayın bilgilerini içeren bilgi. Genellikle yayıncının adını, yerini ve yayının tarihini kapak sayfasında verir; basım evinin adı ve yeri ise başlık sayfasının arkasındaki sayfada verilir.
Kütüphaneciye Sor: Bir kütüphanenin kendi koleksiyonu ya da diğer alanlarıyla ilgili bilgi almak üzere elektronik ortamda referans kütüphanecisine soru iletme yöntemi.
Kütüphaneler arası ödünç (interlibrary loan (ILL): Kütüphaneler arasında bir işbirliği sistemi olup kullanıcılar sisteme dahil olan diğer kütüphanelerden de ödünç materyal alabilirler.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü